На двама от собствениците на автомобили, паркирани на паркинга на ЖП гарата в Асеновград днес не им е ден. Те са оставили колите си точно на мястото, на което в следобедните часове падна дърво. Пориви на вятъра, като днешните, неведнъж са предизвиквали чупене на клони, но до изкореняване на дървета рядко се стига. Въпросът тук обаче е дали дървото е трябвало да бъде премахнато своевременно, за да се избегне този инцидент, след като то видимо е сухо и е израснало на подобно място.

Таванът на единия автомобил е смачкан, има и доста драскотини по купето, другият автомобил също е със счупено предно стъкло, вероятни има и още щети, които на пръв поглед не се забелязват. Ето защо потърпевшите споделиха, че ще търсят правата си и отговорните за инцидента.

А кой всъщност е отговорен – изпратихме запитване към Национална компания „Железопътна инфраструктура“ дали дървото се намира на място, което е тяхна собственост и дали те имат ангажимент да поддържат участъка. От там ни увериха, че след проверка на скиците е установено, че мястото не е тяхно.  Отправихме тези въпроси и към Община Асеновград, откъдето малко по-късно получихме отговор, че въпросното място е частна собственост. Попитахме собственика на близкия магазин дали този участък е негов, но той отрече да е така. И засега въпросът, кой ще поеме отговорност за инцидента, остава отворен.