Денят на християнското семейство отбелязваме всяка година на 21-ви ноември. Основна, най-важна част на всяко семейство, са децата – знаят ли обаче те какво символизира празникът и защо той се нарича така. Оказва се, че да. Поне това се отнася за подготвителната група на ДГ „Зорница“. Преподавателите на група „Приятели“ намериха начин да събудят любопитството на малчуганите към този важен за ценностите ни ден. Още преди настъпването на Деня на християнското семейство, те се заемат със задачата да разкажат на децата подробно какво символизира празникът. Част от тази задача се изпълнява с посещение на параклис „Въведение  Богородично“, намиращ се близо до градината и в който този ден се отбелязва винаги празнично. Преди да пристъпят в параклиса децата научават повече за него и чуват молитвата „Отче наш“, а влизайки вътре минути по-късно, те самите също демонстрират, че са научили молитва, и то не коя да е, а тази, написана от Иван Вазов.

Празникът е познат като Деня на християнското семейство, но всъщност неговото име е Въведение Богородично, тъй като е свързан с първото влизане на малката Мария, майката на Христос, в храма. Оказа се, че децата вече знаят това, като ни разказаха подробно какво са научили. Разбира се, имаше неща, които децата разбраха при самото си посещение. Техните възпитатели им разказаха, че на всеки празник, иконата на светията, който се почита, се поставя на централно място в храма, какво е изобразено на останалите икони, как се поставят те и какво точно показва иконата на Въведение Богородично или въвеждането на Богородица в храма.

Всяко дете запали свещичка и получи подарък от хората, стопанисващи параклиса – малка икона. Децата също бяха подготвили подаръци – рисунки, символизиращи празника Въведение Богородично, които оставиха в параклиса.

Към края на посещението, всички деца, заедно с техните възпитатели, се събраха, за да се снимат за спомен. След това се отправиха към детската градина, където, на самия празник, също празнуваха подобаващо – с песни, стихове и игри, заедно с членове на техните семейства.