Една дългогодишна мечта на създателите на познатия на всички асеновградчани балет „Косара“ и всички направления, в които той се развива през годините, днес стана реалност. Трениращите в модерния спортен клуб по танци и аеробика вече могат да се похвалят със собствена зала. За да уважат официалното й откриване, днес залата посетиха множество официални гости, които, както е по традиция, бяха почерпени с питка с мед. Залата е изключително интересно и тематично аранжирана, като разбира се не са пропуснати множеството награди, спечелени от клуба.
Първо председателят на спортния клуб Христина Филипова приветства всички гости и сподели колко е щастлива, че „Косара“ вече има свой дом. Зам-кметът на Асеновград отправи своя поздрав по повод днешния важен ден за асеновградския клуб и пожела само успехи на всички, които ще тренират тук. Сред гостите бе и Димитрина Къндева, председател на Съюза по аеробика в България, която е от Асеновград и не пропусна да отбележи, че също е била част от семейството на „Косара“.
Създателят на балет „Косара“ Виолета Стамболийска разбира се бе сред най-развълнуваните днес. Тя не пропусна да отбележи, че до момента децата на „Косара“ тренираха в ОУ „Христо Ботев“ и благодари за подкрепата от страна на ръководството на учебното заведение.

В новата зала бе прочетена молитва за успехи на всички, които ще тренират тук, бе извършен и водосвет. Последваха поздравленията и подаряването на много букети.
Подробен материал от откриването на залата очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ.