Има ли нещо по-хубаво и благородно от това, хората да се обединят и да се включат в кауза в подкрепа на най-беззащитните – новородените бебета. Една от успешните кампании у нас е Капачки за бъдеще, след като в рамките на 4 години са събрани и рециклирани 700 000 кг пластмаса. Така е помогнато на 36 болници в 36 града, сред които и Асеновград. Дарени са общо 22 кувьоза и друга медицинска апаратура за деца и не на последно място – неонатална линейка, която отиде в Пловдив съвсем скоро. На 1 ноември линейката се наложи да транспортира и първото недоносено бебе от Карлово, след това и друго мъниче от детското отделение до детската хирургия.
Само преди ден детската линейка е превозила успешно още две бебенца в нужда – едно с асфикция от Асеновград и едно с тежка форма на недоносеност от друга болница в Пловдив. Добре е да се вижда, че събирането на капачки, а вече и кенчета, не е напразно и трябва да отбележим, че Асеновград се включва особено дейно в кампанията.
Сега се събират средства за втора линейка – отново чрез познатия начин с капачки и кенчета, както и с календари с бебета за новата година.