Вече е ясно, че кандидатът за кмет на Асеновград на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ е Димитър Янев. Асеновградчанинът е на 38 години, експерт по туризъм. На последните местни избори, когато бе част от листата на ПП Герб, той бе първенец по преференции. Янев има два мандата като общински съветник, бе избран за Народен представител в 46-то Народно събрание, именно благодарение на преференциялния вот.

Димитър Янев е работил като експерт по туризъм във Фонда за развитие на ,,Летище Пловдив”, в ОП “Туризъм” – Асеновград, а също така и като IT-специалист. Завършил е Университета по хранителни технологии в Пловдив със степен „магистър“ по туризъм. Янев заявява, че ще представи амбициозна програма за управление и екип, с който ще работи за развитието, благоустрояването и модернизирането на община Асеновград.

Припомняме, че за неговата кандидатура за кмет на Асеновград с подкрепата на „ПП-ДБ“, се заговори, още след като стана ясно, че коалицията няма да подкрепи предложения кандидат на „Зелените“ в града – адв. Валентин Ройнов. Така се стигна до регистрирането на „Граждани за Общината“ за местните избори, които все пак ще се явят с кандидат за кмет в лицето на адв. Ройнов. А, както вече официално е обявено, кандидатът на „ПП-ДБ“ ще е Димитър Янев.