Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Дионисиев венец и бъклица за 16-те финалисти на асеновградската винария

Последните дни на отминалия вече януари и първите дни на февруари, по традиция в Асеновград, са дни, посветени на виното. След шумното празнично шествие от паметника на Аристи Чорбаджака до чешмата, в която водата стана вино, след празника на площада и награждаването на тазгодишните най-добри производители на вино, които ви показахме, празникът продължи и до късно вечерта в асеновградския ресторант „Асеновец“.

На него официални гости бяха народни представители, зам.-кметовете на община Асеновград, епископ Сионий – игуменът на Бачковския манастир, архиерейският наместник на асеновградска духовна околия – страврофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, кметове на съседни общини, председателят на ОбС Асеновград, общински съветници, представители на бизнеса, общинари, представители на МБАЛ, граждани.

Официален поздрав към участниците в конкурса и гостите отправи домакинът на тържеството кметът Христо Грудев. Той връчи на 16-та финалисти още по един подарък – бъклица. За всеки от тях имаше и по един дионисиев венец. Като истински винари те произнесоха клетвата на бога на виното Дионисий, която ги задължава винаги да правят божествения еликсир съблюдавайки строгите винарски правила и никога да не се отклоняват от тях.

Специален гост, който поздрави участници и присъстващи и повдигна настроението на всички, бе певицата Нели Петкова.

Цялото тържество можете да гледате в специално предаване по телевизия ТВ САТ КОМ скоро.

Exit mobile version