Програмата със събития, свързани с Дните на книгата, продължава и тази седмица.

До сега организаторите от Община Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски” предоставиха възможност на най-малките да се включат към празниците на словото с интересни и занимателни инициативи. Бяха връчени наградите от конкурса за детска рисунка „Вълшебният свят на книгите”.

Децата от детска градина „Дружба” и педагогическия колектив изразиха съпричастност към националната кампания „Капачки за бъдеще” с изложба в градската библиотека”.

За възпитаниците на детска градина „Мир” бе организиран библиотечен урок под надслов „Азбучните приключения на играчките”, а почитателите на писателя Николай Хайтов имаха възможност да посетят изложбата с илюстрации по неговата книга „Разкази с опашки”.

За любителите на мерената реч в библиотеката се състоя представяне творчеството на поета Филип Марински. Срещата се проведе със съдействието на Съюза на българските писатели и народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски”.

От днес до 29 март предстоят още много събития от Дните на книгата в Асеновград. Сред тях са премиерата на книгата на Стефан Данаилов „Романът на моя живот”. Ще ни гостува писателката Неда Антонова, която ще ни представи своята книга за Васил Левски. Градската библиотека ще посрещне също писателите Тихомир Иванов, Радостина Пеева и Ася Стефанова.