Телевизия ТВ САТ КОМ

До седмица след изборите предизборните плакати трябва да бъдат премахнати

Едва ли някой ще се изненада, че и след тези избори, в Асеновград има предизборни плакати на всевъзможни места. По стени на сгради, стълбове, електротабла, автобусни спирки и други подобни. Интересното е, че оказаните за разлепване на агитационни материали табла на центъра на града, не се използваха толкова, колкото „любимите“, превърнали се в традиционни за града места за разлепване на плакати, като блокът до пазара например – там може да се види почти цялата палитра от кандидат-депутати. Други такива места са бившият хранителен магазин „Полибит“, улица „Съединение“ покрай реката и др.

Трябва да припомним, че още в края на месец април, когато в Общината се проведоха консултациите за формиране съставите на секционните избирателни комисии с кмета на града и представители на участващите в изборите парламентарно представени партии и коалиции, бе повдигнат въпросът за безразборното лепене на предизборни плакати на територията на общината. Стигна се до дискусия, но по-важното е, че бе обещано да не се поставят агитационни материали на нерегламентирани места.
Както виждаме, това обещание не бе спазено. Всъщност обикновено партиите и коалициите отричат те да са поставили плакати на свои кандидати на забранени места – това е една от причините да няма и глобени. Все още не е ясно, разбира се, дали този път ще има санкционирани, но едно е сигурно – че голяма част от поставените по този начин плакати, ще бъдат премахнати от служителите, отговарящи за чистотата в Асеновград.

Exit mobile version