В неделния снежен ден пред спортна зала „Асеновец“ бе оживено. Много хора се радваха на снега и приятния свеж студ, докато вътре в залата положението бе доста нажежено. Мачът на момичетата от асеновградския клуб във възрастова група 14 години се оказа изключително оспорван. Беше ясно, че отборът на светкавица, Търговище, е труден съперник, но едва ли някой е очаквал в срещата да има толкова инфарктни моменти, както и че битката за победата ще е толкова ожесточена до самия край.

И двата отбора демонстрираха добра игра, имаше доста единоборства, но в крайна сметка Асеновец загуби с една точка разлика. Светкавица извоюва драматична победа, като срещата завърши 55:56 в полза на гостуващия тим. Следващата събота, на 27-ми януари, момичета до 14 години ще посрещнат отново в зала „Асеновец“ Черно море, Одесос. Ден по-късно 19-годишните девойки на клуба ще се изправят срещу Чардафон и Вихър, като гости, а в началото на февруари 12-годишните ще играят с Академик Бултекс 99 и втория отбор на Рилски спортист.
Междувременно, изминалата събота, мъжете от БК „Асеновец 2005“ претърпяха загуба със 101:54 срещу отбора на Златоград. На 27-ми януари те ще се изправят срещу Раковски.