Два буса с дарения потеглиха днес от Асеновград за Карлово. Множество хора се включиха в кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията хора, като занесоха най-вече дрехи и завивки в сформирания пункт до ДИП България.

Кампанията, организирана от Община Асеновград, е една от тези, свързани със събиране на дарения за засегнатите от наводненията в карловско хора. Специално тя се проведе днес, в рамките на работния ден, като още по обяд личеше, че асеновградчани са съпричастни с живеещите в пострадалите населени места. Когато ние пристигнахме на място един бус вече беше пълен с дарения, другите очакваха да бъдат натоварени, а същевременно хора носеха още събрани от тях неща.

Акцията тук бе предимно за дрехи и завивки, но имаше и дарения от хранителни продукти, мокри кърпи и други подобни. След като два буса с тях бяха натоварени, шофьорите се приготвиха да отпътуват за събирателния пункт в Карлово. Така даренията отпътуваха към нуждаещите се, надяваме се, че те ще им бъдат от полза в този труден за тях момент. Припомняме, че междувременно продължава и акцията в Градската библиотека – там даренията се събират в делнични дни. Утре първите такива ще бъдат натоварени и изпратени по направление.

А от Областна администрация – Пловдив откриха горещ телефон за координация на доброволците за Карлово. На посочения номер 0879 182 250, който ще работи денонощно, желаещите да помогнат ще получат информация към кое от пострадалите села да се насочат. Очаква се стотици хора да се включат през уикенда, затова е необходимо да се направи ефективно разпределение по населените места, коментират от областната управа. В момента има нужда от помощ в Богдан, Каравелово и Слатина. Необходима е не само работна ръка, но и малка техника за почистване на дворовете. Има нужда и от лопати, и от кофи.