През изминалата седмица Център за местни инициативи и развитие – Асеновград  стартира кампания по набиране на дарения за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Асеновградчани се оказаха особено активни и съпричастни и още на 10-ти февруари един бус с дарения замина за склада в Пловдив, където е сборният пункт за събиране на вещите, вчера втори бус също бе натоварен и изпратен за нуждаещите се, заяви за ТВ САТ КОМ Мария Пейчева, член на управителния съвет на Центъра за местни инициативи и развитие. Тя уточни, че през изминалата седмица даренията са разделяни съответно за Турция и за Сирия, но сега от южната ни съседка са съобщили, че вече нямат нужда от материална помощ, а само от финансова подкрепа, поради което всичко дарено вече ще пътува за Сирия.

Иначе кампанията трябваше да приключи, но заради големия брой желаещи да дарят още неща, тя продължава – в сградата на Стария съвет, между 10:00 и 17:00 ч., и през утрешния ден ще се приемат дарения. „По-тежките и обемни пакети и кашони може да оставяте на партера, за да не се носят до 3-я етаж, а и за да е по-лесно за товаренето им в буса, а по-леките, може отново в офиса, в стая 307. Има указателни табели, лесно ще ни откриете“, казват от центъра, като добавят:

„Искаме да благодарим на всички хора с огромни сърца, които тези дни подадоха ръка на хората останали без семейства, без домове, без дрехи и храна. За това, че в тези трудни времена помислихте и за другите, за подкрепата, която им оказахте, за тревогата за тях, която личеше в очите на всички, които дойдохте за да помогнете – БЛАГОДАРИМ!“