Асеновградската ДГ „Асенова крепост” може да се похвали с два реализирани проекта, благодарение на които откритите пространства, и не само те, в детското заведение, са повече от приятни и привлекателни за децата, както за игра, така и с учебна цел. Единият от проектите е по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда” и чрез него се обособяват вътрешна и външна площадка за безопасност на движението, които, сами се убедихме, са особено атрактивни и се харесват на децата.
Чрез програмата „Чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите в ДГ „Асенова крепост” вече има и истинско зелено кътче, изпълнено с цветя, дървета и много зеленина. В засяването на растенията във външния двор са се включили и родителите.
Неминуемо за децата е по-весело, а и по-полезно, да вършат част от дейностите си на открито. Подобни проекти действително помагат на детските градини да превърнат откритите си пространства в нещо по-хубаво. Директорът на детската градина Емилия Костова потвърди това и заяви, че се прави всичко възможно обстановката в градината да бъде все по-приятна за децата.