полиция

Два случая с добре почерпени нарушители на реда регистрираха от Областна дирекция на МВР-Пловдив през последното денонощие. При единия се стига до чупене на прозорци в къща в с. Искра, а при другия – до прострелване с въздушна пушка. 

Малко преди 19 ч. снощи жител на село Искра звъни в полицията и съобщава, че негов пиян съсед е счупил два прозореца на къщата му, след което е избягал от мястото. Следва проверка в центъра на селото от органите на реда, при която извършителят е открит и е установено, че той продължава да консумира алкохол. Той отказва да изпълни разпореждането на униформените, като при задържането му също оказва съпротива. Наложило се е да му бъдат поставени белезници. След това мъжът е отведен в районното управление, където е задържан за едно денонощие. За опита да осуети действията на полицейските служители, срещу него е образувано бързо производство.

Междувременно и пловдивчанин осъмна в ареста на Шесто РУ за грубо нарушение на обществения ред. Около 21 ч. снощи дежурен полицейски патрул е насочен по сигнал, че в квартал „Източен“ мъж е прострелян в крака с въздушна пушка. Той няма сериозни наранявания, но е извършена проверка, при която се установява , че изстрелът е произведен от собственик на гараж, до който простреляният отива, така да се каже, да се облекчи след прием на алкохол наблизо. С протокол са иззети пневматичното оръжие и боеприпасите за него, предстои да бъде изяснен начинът им на придобиване, казват от полицията. А срещу извършителя на хулиганската проява е започнато досъдебно производство.