Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Два туристически хора пяха в салонната зала на НЧ”Родолюбие” в Асеновград

На 19 октомври асеновградският туристически хор „Родопски звуци „ с ръководител Христо Христозов и плевенският туристически хор „Кайлъшко ехо” изнесоха концерт в Асеновград. Двата хора са в приятелски взаимоотношения от 2000-та година , когато плевенчани гостуват за първи път в Асеновград по повод 40-тата юбилейна годишнина на асеновградския хор. Тогава се заражда едно , утвърдило се в годините приятелство, резултат на което беше и настоящият концерт.

Концертната програма беше открита с „Песен за Асеновград” в изпълнение на хор „Родопски звуци”.

Преобладаваща част от песенния репертоар на асеновграския туристически хор беше по текстове на местната поетеса Катя Рускова и по музика на Борис Стрински.

Плевенският хор „Кайлъшко ехо”е създаден през 1975 година. Настоящ негов диригент е Весела Дундакова, а акордеонният съпровод е на Пешка Михайлова.44 години туристическият хор на Плевен изпълнява успешно своята мисия за обогатяване на музикалния живот на Плевен и туристическото движение в страната. В репертоара на хора бяха включени разнообразни песенни изпълнения на различна тематика- туристически и популярни песни на български и чуждестранни композитори.

На финала на концерта двата хора изпълниха „Песен за България” по текст на Катя Рускова.

Запис от концерта очаквайте по ТВ САТ КОМ.

Exit mobile version