Още в края на януари в Пловдив стартира международният футболен турнир Continental Kronos Cup 2023. Той се провежда в рамките на цял месец и в него взеха участие младите надежди на асеновградския ФК „Шипка старс“. Дни, след като футболистите от набор 2011 на клуба бяха избрани за Отбор на годината на Асеновград за 2022г ., те защитиха тази титла, като спечелиха 1-во място на престижния футболен турнир.
Най-малките състезатели на „Шипка старс“ също участваха в турнира и като своите по-големи съотборници завоюваха първо място, но във възрастова група 2016. Клубът учатва с всички възрасти на международната надпревара, останалите отбори са класирани между 4-то и 6-то място, което също е успех, заяви треньорът Димитър Илиев.
Съвсем скоро трябва да стартира и държавното първенство, там по-големите от асеновградския клуб ще бъдат в долната граница на своя набор и всъщност ще са по-малки от своите опоненти. Те обаче имат опит със съперници, по-големи на години от тях, така че вероятно отново ще успеят да надиграят повечето от тях.