Две срещи изиграха девойките на БК „Асеновец 2005“ във Велико Търново през изминалия неделен ден. 19-годишните от клуба за пореден път демонстрираха отлична игра, въпреки че победите в тези мачове не бяха от съществено значение, спрямо класирането. Девойките на Асеновец така или иначе вече бяха първи в групата. В крайна сметка резултатът при двете срещи е следният: Асеновец – Чардафон 54:46 и Вихър – Асеновец 38:90. След срещите, треньорът Диян Гочев написа във Фейсбук профила на клуба: „Макар и вече първи в класирането, момичета на Асеновец 2005 не допуснаха изненади и спечелиха и двата мача. Поздравления момичета!!!“

А ден по-рано, в събота, 27-ми януари, 14-годишните загубиха от Черно море с 32:73. Следващата среща в тази възрастова група ще е на 10-ти февруари с Вълци, Разград.
Идната събота пък, 3-ти февруари, 12-годишните от БК „Асеновец 2005“ ще изиграят две срещи – с Академик Бултекс и с втория отбор на Рилски спортист. Мачовете ще се играят в спортната зала към Пловдивското спортно училище.

*Снимката е от мача Асеновец 2005 – Вихър, Айтос в спортна зала „Асеновец“