За първи път борците от СК по борба „Димитър Кумчев“ се завърнаха с няколко медала от едно състезание. Републиканското лично първенство за деца от 10 до 13 г. бе повече от успешно за асеновградските млади спортисти. Какво споделиха те пред нашата камера, вижте тази вечер в новинарската ни емисия „Дневник“.

С почерпка започна снощната тренировка на борците от СК по борба „Димитър Кумчев“. Настроението бе приповдигнато, тъй като към колекцията от медали на клуба, спечелени от асеновградските борци, бяха добавени още три. Паралелно с шегите и поздравленията обаче тренировката започна с цялата сериозност, дисциплина и отговорност, на която държи треньорът и основател на клуба Димитър Кумчев. Иначе медалистите са Алиджан Рашид, Виктор Беждремов и Емин Реджеп. Те завоюваха своите медали на Републиканското лично първенство по борба за деца от 10 до 13 години, което се проведе в Сливен през изминалия уикенд. Алиджан стана шампион в своята категория, а Виктор и Емин спечелиха бронзови отличия.

Като цяло годината стартира силно за асеновградския спортен клуб по борба, вече преминаха няколко състезания и предстоят още. А по време на тренировката ние се убедихме, че младите борци определено се стремят да слушат своите треньори и да изпълняват техните наставления, за да могат да се представят отлично на състезанията.