На кмета на Асеновград Емил Караиванов е предявено обвинение във връзка с казус със строителство на ул. „Георги Данчов” в Метошката махала и поръчка на Общината за дъждоприемните шахти. Това съобщи за ТВ САТ КОМ самият градоначалник. Днес кметът бе на работното си място и се подготвяше за настъпващия празник на града, а какво още каза той във връзка с последните събития, привлекли обществения интерес, вижте тук  https://www.youtube.com/watch?v=LEw0iNnENEQ

По информация на ТВ САТ КОМ в Общината са депозирани няколко жалби от Иван Гологанов, който живее в съседство с новостроящата се „проблемна” сграда на ул. „Георги Данчов” в Метошката махала. Припомняме, че пловдивски новинарски сайт организира в интернет пространството протест срещу новия строеж, който така и не се състоя. Имаше и петиция в интернет, която вече не може да бъде намерена.
От фирма „Запрянови – 03”, която строи кооперацията на ул. „Георги Данчов”, бяха категорични, че имат документация, според която теренът и къщите върху него не принадлежат към културния комплекс.

Как ще се развие случаят ще продължим да ви информираме.