Домакински мач ще изиграе ФК „Асеновец“ през утрешния съботен ден. Мачът, част от 26-тия кръг на Югоизточна трета лига, следва да започне точно в 15 ч. След последното злополучно гостуване на асеновградския клуб, когато загуби от Спартак Пд с 5:0, сега, на свой терен, Асеновец има шанс да спечели 3 точки, ако надделее над отбора на Ямбол.
Иначе срещата със Спартак се изигра през изминалата събота, 24-ти март. Първото полувреме завърши 4:0 в полза на пловдивския тим, второто отборът, който в момента е начело във временното класиране, заедно с Несебър, отбеляза още едно попадение и така двубоят завърши при резултат 5:0.
За сравнение, настоящият съперник на Асеновец има по-малко точки в своя актив на този етап, спрямо асеновградския отбор. Асеновец е на 10-то място с 36 точки, Ямбол има 23 точки и е на 16-то място.
След този мач, асеновградчани ще гостуват в Созопол – още в сряда, 3-ти март. Така следващата събота те отново ще са домакини, като ще посрещнат на стадион „Шипка“ втория отбор на ФК „Берое“, Стара Загора.