Вчера, в късния следобед, футболистите от ФК „Асеновец“ стартираха с тренировките, малко преди провеждането на първите контроли, а след това и на първите мачове в Югоизточна трета лига. Асеновец ще започне новия сезон без някои от основните си футболисти, сред които е и голмайсторът на отбора Тодор Тодоров. Той вече ще играе за „Спартак“ (Пловдив), там ще са и неговите досегашни съотборници от Асеновец – Александър Христев и Петър Шопов. За сметка на това обаче в клуба от Асеновград има 7 нови попълнения, повечето от които млади момчета. Сред новодошлите е Димитър Законов. Той идва от ФК „Созопол“ и е възможно да се превърне в един от основните играчи в титулярния състав.

Припомняме, че първият полусезон миналата година бе изключително силен за Асеновец. Клубът отбеляза серия победни мачове и то срещу първенците в групата, на моменти дори имаше реален шанс за челните места. И макар че вторият полусезон не бе чак толкова победоносен, тимът завърши с едно достойно представяне като цяло – на 8-мо място с актив от 64 точки.

Новият сезон сега трябва да стартира на 5-ти август. Дотогава Асеновец ще изиграе няколко контроли. На този етап са планирани 6, първата от която ще е още този петък. Асеновградчани ще гостуват и ще се изправят срещу „Атлетик“, Куклен.