Изложбата на обредни хлябове и традиции от регион Тракия „Добре дошли в България” е фоторазказ за хляба като символ, като връзка между поколенията и съпътстващ знак на всеки ритуал.
В нея участват 12 жени от град Хисаря и селата Паничери и Старо Железаре, които са приготвили обредните хлябове. Една от тях е Марияна Вълкова, която влага освен умения и много любов при направата на пити. Сред изложените експонати е една от нейните пити- гергьовденска, която грабва погледа със своята сюжетност.
Фотограф на изложбата е Петер-Николай Мотичка, който пресъздава атмосферата на българските традиции с голяма вещина.
Изложбата, която е пътуваща, включва 30 фотоса на обредни хлябове за различни празници и характерни традиции от регион Тракия. Нейната цел е да се утвърди позитивния образ на страната чрез гостоприемство, култура и традиции. Тя е и покана към европейските делегати да опитат автентичния български вкус и се докоснат до запазените традиции в малките общности на страната, разказа за ТВ САТ КОМ Мая Апостолова от Туристическия информационен център в Хисаря.

Магията на българските обредни хлябове е представена в пътуваща фотоизложба, която Община Хисаря печели като проект по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.
Хлябът е душата на България, нейната същност и посока. Където и да се намираме по света, хлябът е кодът, който ни свързва. Това е най-вкусният спомен от детските години, който всеки българин носи в сърцето си и предава на своите деца. Затова посрещаме всеки гост с хляб и сол.
Гостите от Хисаря бяха посрещнати от Община Асеновград със сладка пита, а организаторите на изложбата гостиха присъстващите с пита „Слънце”.
Откриването на изложбата беше съпроводено с фолклорно изпълнение на Христина Беждремова в съпровод на Димитър Ангелов- акордеон.