„Всяка година Община Асеновград изготвя Годишен план за младежката политика. За първи път той е съобразен с предложенията на действащия Общински младежки съвет, създаден през 2016 г., и на младежките неправителствени организации от Асеновград и общината”- каза кметът на общината д-р Емил Караиванов по повод предстоящото разглеждане и приемане на Плана на заседанието на 26 април от Общинския съвет.
Целите в този план са участие на младите хора в местното самоуправление, стимулиране и подпомагане на младежки инициативи в областта на здравеопазването, екологията, културата и спорта, както и активно участие на младежи в превенцията на престъпността.
„Смятам, че изпълнението на тези цели ще осигури възможности за пълноценно участие на младите хора в обществения живот на нашата община и вярвам, че чрез популяризирането на техния труд, те ще бъдат поощрени и оценени от нашите съграждани. Идеята е да се създадат реални възможности младите хора да се изявяват и да реализират своите качества и талант. Това ще им създаде самочувствието на пълноценни граждани”- коментира още кметът.
Младежките инициативи ще могат да се подпомагат финансово от Община Асеновград чрез Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на младежките дейности и проекти. Д-р Караиванов допълни, че администрацията ще подкрепя младежките организации и при участието им по оперативните програми.