Над 35 градуса показаха термометрите в източната половина от страната, както и в някои северни и южни райони, днес. В Пловдивско също бе горещо, в ранния следобед парковете и въобще откритите пространства се изпразниха. Единствено там, където имаше сянка, хората сядаха да отдъхнат. На фона на празните улици, поречието на р. Чая се напълни с асеновградчани, обичащи прохладата край течащата вода.
Тук срещаме и полк. Георги Беждремов – дългогодишен командир на 4-ти артилерийски полк в Асеновград, чието любимо, място през лятото е именно това, край реката. Той сподели с нас, че винаги прекарва летните горещини край Чая, която за него е морето на Асеновград. Не го притеснява, че около 14 ч. на слънце е особено горещо, тъй като е свикнал и край водата високите температури се усещат по друг начин.  Все пак трябва и да отбележим, че когато температурите навън са толкова високи, е особено важно да се приемат повече течности, а когато се излагате на слънце, е препоръчително да се използва и защитен крем.

През днешния ден за част от страната бе обявен предупредителен жълт код за опасни горещини. Асеновград остана извън предупрежденията, но тук определено също бе доста горещо. Утре отново, най-вече в Източна България, се очаква да бъде горещо, като са възможни и гръмотевични бури, придружени от градушки. А какво време ни очаква през следващите дни в Асеновград, може да научите в Прогнозата за времето на телевизия ТВ САТ КОМ веднага след новините в 19:30 ч. и 22:00 ч.