Талантливите деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски” в Асеновград спечелиха поредната награда от 19-ти Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, който се провежда в Стара Загора.

Доста години вече участваме там, каза Христина Анастасова, старши учител в Центъра, и печелим много високи награди. Нашият танцов състав спечели „Златна лира” – 1-во място. Много сме доволни и щастливи и продължаваме с подготовката, защото ни предстоят още много концерти и участия – по празниците в Асеновград, след това на няколко места из България. Всяка година така подбирам песните, че да бъдат от различни фолклорни области, каза Христина Анастасова, да се харесват първо на децата, за да ги изпълняват с желание, с удоволствие, защото това е най-важното. Много игриви, много леки и хубави песни, много добре се справиха, въпреки, че някои деца пеят за първа година. Много благодаря на децата, на родителите за съдействието, за подкрепата, както и на всички колеги от училищата, където учат децата.

В близък план ни предстои самостоятелен концерт на 11 май,  по случай празника  на Асеновград. На него ще се представят и всички солисти, освен групата. Извън Асеновград се подготвяме за участие в Хисаря, в „Жива вода”, където миналата година спечелихме много високи награди. Надявам се и тази година да се представим много добре, защото се подготвяме много сериозно! Предстои и едно представяне и в Пловдив.