Продължава грипната епидемия и ваканцията за учениците в Асеновград, Пловдив и областта, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Според здравните експерти това сe налага не толкова заради броя на болните, а поради получените усложнения от острите респираторни заболявания. Днес по-късно ще стане ясно дали тя ще бъде удължена и ще се запазят противоепидемичните мерки.

Учебните занятия ще бъдат възстановени на 6 февруари (сряда). Тогава е началото на втория срок. Утре – 5 февруари е и почивен ден между първия и втория срок за учениците.

Заради грипа до второ нареждане в Асеновград, Пловдив и областта са преустановени детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Към днешна дата епидемия освен в Пловдивско е обявена и на територията на областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София-град, Търговище и Шумен.