Народна музика звучеше снощи на центъра на Асеновград. Хора и ръченици се играеха на сцената на площада на заключителния концерт на Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“. Децата, изучаващи народни танци в центъра, показаха какво са научили през изминалата учебна година. Тя стартира през месец октомври и през месец май или юни по традиция се провежда заключителен концерт на групите, които се обучават на различни музикални инструменти, народно пеене и танци. Този път на сцената на площада в Асеновград танцьорите от центъра се изявиха и самостоятелно.

Още преди самият концерт да започне, разговаряме със старши учител Росен Борисов, който не просто учи децата на народни танци, а като истински преподавател, им предава своята любов към родния фолклор и традиции.


Кристина Кадиева и Любомира Андонова получиха благодарствени писма от директора на центъра Георги Анастасов, като бивши вече възпитаници, които вече обучават и се развиват сами в клубовете по танци „Тифо Денс“ и „Везеница“.

Определено и публиката се забавлява по време на концерта, танцува заедно с танцьорите на сцената, което показва, че народните танци са в кръвта на всеки, роден по българските земи.

Целия концерт очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ, а репортаж от събитието – тази вечер в новините!