На провелите се на 29-ти октомври местни избори, гласоподавателите определиха кои ще са новите членове на Общински съвет Асеновград. Най-много представители в местния парламен ще имат Политическа партия „ГЕРБ“, които са подкрепени от 4 268 човека.  В проценти техните резултати са 22,11 %. Втори по резултати след тях се нарежда „Движение за права и свободи – ДПС“ с 17,92%. За него са гласували 3 459 избиратели. Със 110 гласа разлика от тях,  на трето място по брой гласове избирателите в Община Асеновград поставиха Коалиция „БСП за България“. Те имат 3 349 гласа, което се равнява на 17,35%. 2 564 души са подкрепили „Български демократичен съюз – Радикали“. Това ги поставя на четвърто място по брой участници в Общинския съвет със 13,28%. Пети с 8,84%  са Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, които са получили 1 706 гласа. Следва ги  „Партия Консервативна България“ (Български Възход) с 1 469 гласа и 7,61% избирателска подкрепа. 5,45% са получили Политическа партия „Възраждане“, за която са гласували 1 051 души. Местната коалиция „Граждани за Общината“ са получили 656 гласа или 3,40% и за момента още не е ясно дали ще имат представител в местния парламен. Към този момент няма още публикувано решение на Общинската избирателна комисия с точното разпределение по бройки.

Нашето предположение на база проценти и общ брой гласуващи е следното: 8 места за „ГЕРБ“, следвани от по 6 човека за „ДПС“ и „БСП“, 4-ма за „БДС Радикали“ , „Продължаваме промяната – Демократична България“ 3-ма, „Български възход“ също 3-ма, 2-ма за „Възраждане“ и евентуално 1 място за местна коалиция „Граждани за Общината“.

Свои представители в Общинския съвет няма да имат: Политическа партия „Има такъв народ“, Национално движение за права и свободи – НДПС, „Левицата“ и „Българска социалдемокрация – Евролевица“.

Опцията „Не подкрепям никого“ в бюлетината за избор на Общински съветници на Асеновград са избрали 497 гласоподаватели.