Приземният етаж на НЧ „Родолюбие“ да се превърне в модерно кино. Такова инвестиционно намерение е отправила фирма към Община Асеновград, която от своя страна следва да отдаде мястото под наем за срок от 10 години.

В началото на месец май в общинската администрация постъпва инвестиционно намерение, в което се изразява желание за наемане на помещение в сградата на НЧ „Родолюбие“. Помещението се намира в приземния етаж и от години не се използва. То е с обща площ малко над 200 кв.м., които инвеститорът смята да превърне в модерно кино, с фоайе, каса за продажба на билети и щанд за храни и напитки.
Според закона имоти публична общинска собственост могат да се отдават под наем за срок до 10 години по решение на Общински съвет. За целта трябва да бъде обявен публичен търг, да бъдат определени начална тръжна цена, условия към участниците и др. подобни. Така това следва да направят чрез свое решение общинските съветници на Асеновград по време на предстоящата майска сесия.
А в своето намерение фирмата инвеститор казва следното:
„Бихме желали да осъществим това наше намерение, за да запълним липсата на досег с магията на съвременното кино на жителите на град Асеновград, като им предложим кино преживяване от ново измерение и досег с най-новите заглавия, излизащи на кино пазара на премиерната им дата“.
Според инвестиционното намерение следва да бъде изградено кино с модерен дизайн, оборудвано с високотехнологична техника, ергономични кресла, специално проектиран амфитеатър за идеална видимост към сребърен екран от всяка точка в залата. Планира се в кино салона да бъде изградена и 3D система.