Определиха кои са най-добрите винари сред предприемачите на 18-то издание на конкурса! В категория „Бяло вино“ първо място спечели Даниел Димов от Първомай, а при „Червено вино“ – Иван Иванов от Крумово, който победи и в конкурса на Община Асеновград за най-добро домашно вино със своя мавруд!

Под звуците на хубава българска музика, стартира 18-то издание на конкурса за най-добро домашно вино, организиран от асеновградския Съюз на предприемачите. Преди да се пристъпи към награждаването на майсторите винари сред предприемачите от региона, бяха отправени поздравления, имаше и подаръци по повод поредната Винария, която бизнесът организира в Асеновград. Командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Красимир Ташев, заедно с майор Емил Григоров, поднесоха благодарствен адрес на Васил Пиронков, председател на Управителния съвет на „Съюз на предприемачите“ – Асеновград. Подарък бяха приготвили и от организацията на предприемачите в град Панагюрище. Своите поздравления отправи и зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров.

Така се стигна до награждаването на отличените сред 12-тте участници. Първо бяха обявени победителите в категорията „Бяло вино“. На трето място бе поставено виното на Илия Стаменов от Крумово. Втори стана Димитър Димитров, отново от Крумово и първото място грабна Даниел Димов от Първомай.

При червените вина винарите от Крумово обраха наградите – третото място отново получи Илия Стаменов, второто отиде при Николай Георгиев, а победителят тук е Иван Иванов. Припомняме, че той застана на първо място в редица категории, включително за най-добро домашно червено вино, и на Винарията, организирана от Община Асеновград.

В края на официалната част всички участници в конкурса, които присъстваха на награждаването, получиха грамоти и се снимаха за спомен.