Градска библиотека „Паисий Хилендарски” ще бъде домакин на 9-та самостоятелна изложба на твореца Георги Георгиев. Експозицията е особено атрактивна и включва дърворезба, металопластика и живопис.

„Пролет в Асеновград” – така е именувана авторска изложба на пловдивския творец Георги Георгиев, която ще бъде открита в Градската библиотека в Асеновград този петък, 22-ри март. Авторът всъщност е роден и израснал в Града под тепетата, но голяма част от своя творчески път извървява в Канада. Две негови изложби са открити в държавата в Северна Америка, а в България открива изложба в пловдивския Етнографски музей в Пловдив през 2009 г. Освен че изработва различни изделия от дърво, Георгиев резбова 14 икони в 2 църкви в САЩ и в Канада.
Пролетната изложба е първата, която авторът представя, след завръщането си в родината. По време на нея ще бъдат представени негови творби от 1977 г. до настоящата 2024 г., като централно място в експозицията ще бъде именно дърворезбата „Пролет в Асеновград” със символа на града – Асенова крепост.
Изложбата ще бъде открита в 17:30 ч. във фоайето на библиотеката.