Изложба с фотографии на Крум Савов бе подредена пред Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград по повод Деня на будителите. Организатори са Община Асеновград, Исторически музей Асеновград и „Станимашка фотографчийница“.

Експозицията ще пренесе посетителите в началото на XX век и те ще могат да разгледат снимки на емблематичния родопски фотограф, запечатал живота в планината на Орфей и Беломорието.
Исторически музей- Асеновград предостави снимките на Крум Савов от архива си. Те изобразяват характерни за началото на ХХ век лица и хора, както и прекрасни места в Родопа планина. Файловете са сканирани от стъклени плаки и са с много високо качество. Това позволява да се насладим на майсторството на големия фотограф и да се върнем за кратко в красиво, но и сурово минало. 36 кадъра са събрани в 24 картини от една неповторима изложба.
Експозицията бе подредена с помощта на доброволци, а организаторите благодарят на всички, отделящи време и средства за съхраняването и предаването на паметта на града и региона.