Емоционално изпращане на комисар Георги Мангараков като директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пловдив се проведе през вчерашния ден в двора на Първа служба. Комисарят получи много подаръци и поздравления, включително и от кмета на областния град Костадин Димитров.

Комисар Георги Мангараков е родом от Асеновград, след 34 години служба, поради навършване на 60-годишна възраст, той ще се отдаде на заслужена почивка. Неговото пенсиониране бе поводът в Регионалната дирекция вчера да се съберат много негови колеги и официални гости, които му поднесоха подаръци и най-вече изказаха своята благодарност и уважение към достойната му работа през годините.

Говорителят и пиар на пловдивската пожарна Таня Костадинова бе водеща на събитието. Тя представи комисаря, споделяйки много мили думи за него и неговата работа, като сподели и че сега ръководството на една от най-големите пожарни дирекции в страната поема комисар Васил Димов. От името на своите колеги, той подари сувенирна кирко-брадва на комисар Мангараков.

Досегашният началник на пловдивската пожарна получи много подаръци, поздравления, плакети – от Доброволно формирование Пловдив 112, от Националната асоциация на доброволците, от кмета на община Родопи, както и от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който го поздрави лично.

Особено емоционален бе поздравът на децата от пловдивското ОУ „Душо Хаджидеков“, което бе спасено от пожарникарите при разразилия се наскоро пожар. Те пуснаха 34 балона във формата на сърце, които полетяха в небето над пожарната служба.

От училището също бяха подготвили подаръци, включително рисунки от децата. Всичко това предизвика сълзи от радост в очите на комисаря, но най-много го разчувства, разбира се, традиционното при пенсиониране на всеки пожарникар „къпане“.

Още от тържественото изпращане на комисар Мангараков очаквайте през уикенда в рубриката ни ТЕМА ОТ СЕДМИЦАТА от 19:30 ч.