Във връзка с противоепидемичните мерки на места, част от учениците не присъстваха на тържественото откриване на новата учебна година. Така второкласниците в СУ „Св.Св. Кирил и Методий” не гледаха празничната програма в двора, но това не помрачи тяхното настроение в класната стая.

Заради разпорежданията на здравните власти и стремежът да се избягва струпване на много хора на едно място, различните випуски в СУ „Св.Св. Кирил и Методий” прекрачиха прага на своето училище вчера по различно време. Така част от тях, включително второкласниците, не присъстваха на тържественото честване в двора. Класният ръководител на II „А“ клас Златка Гунова се погрижи децата да не се чувстват ощетени. Със съдействието на родителите, за децата бяха подготвени различни изненади. Те бяха посрещнати с питка и мед,  с лакомства, както и малки късметчета с пожелания.

Малчуганите, разбира се, бяха развълнувани да се върнат отново в клас, след като голяма част от миналата учебна година премина онлайн. Те бяха и нетърпеливи да демонстрират колко са пораснали и след четенето на книжки през лятото, да покажат колко са напреднали.

Златка Гунова е учител в начален етап повече от 30 години. Богатият опит й помага тя да се справя и в усложнената ситуация с коронавируса. Специално за първия учебен ден тя бе подготвила игри за децата, за да направи тяхното посрещане по-приятно.

Повече от срещата ни с един наистина всеотдаен преподавател и прекрасните деца от II „А“ клас очаквайте в предаването „На работа” по телевизия ТВ САТ КОМ.