Сезонът, който изправи, БК „Асеновец 2005“ пред различни предизвикателства, вече приключи. Сега от клуба се готвят с нови сили и с типичния за асеновградските баскетболисти несломим дух за предстоящите срещи. За тях все още има време, но неминуемо трябва да се направи и обобщение на изминалата година – било то, за да се извадят поуките от нея и да се покаже, че когато в клуба има сплотеност, трудностите се преодоляват.

Най-големият успех е с момичетата до 12 г., които по време на трудния сезон и без особена подготовка, бележеха победа, след победа. В крайна сметка те станаха четвърти и всъщност малко не им достигна за медалите. 14-годишните останаха на 12-то място. Кадетките до 16 също останаха извън осмицата тази година. Те се класираха на 9-то място, но момичетата, които в момента са част от отбора в тази възраст, не са загубили желанието си за по-предно класиране през предстоящия нов сезон, се убедихме на място, посещавайки първата им тренировка преди сезона.

Всъщност липсата на адекватно финансиране и на треноровъчен процес през голяма част от изминалия сезон, направиха спортните успехи изключително трудно достижими за асеновградския клуб. Вижте какво споделиха част от играчите и техният треньор Диян Гочев тази вечер в новинарската ни емисия.