Множество сигнали за неработещо улично осветление в различни части на Асеновград са подадени от граждани през последния месец. Ние се срещнахме с човека, отговарящ за осигуряването на светлина по улиците на града в тъмната част от денонощието, за да разберем какъв е проблемът.

В парковете, на моста до пазара, в кв. „Баделема“, в близост до стадиона, по пътя за Асенова крепост, в кв. „Запад“ – това са само част от местата, за които има подадени сигнали за неработещо улично осветление в рамките на Асеновград през последните седмици. По този повод на едно от тези проблемни места – по пътя за Асенова крепост, разговаряме с инж. Христо Гугуланов. Той отговаря за уличното осветление в града и сподели, че специално на ул. „Асенова крепост“ често има вандалски прояви. Отварят се кутиите на стълбовете на уличните лампи, вероятно с цел кражба. „Това, освен че е  опасно, води и до липса на осветление по въпросната линия“, сподели Гугуланов. Той допълни, че подобен проблем, свързан  с вандалски прояви, има отново на ул. „Кулата“. Там и днес имаше счупени улични лампи. Тези, които Ви показахме преди време, са поправени, но на тяхно място има други, които явно са замеряни с тежки предмети, за да спрат да светят.  Христо Гугуланов заяви, че уличното осветление не е даденост и трябва да се стремим да го опазваме. Относно сигналите за липса на улично осветление в парковете, той заяви, че в случая става въпрос за временно явление, тъй като захранването към лампите е спряно, заради ремонтните дейности, извършвани в парковото пространство. На моста на пазара пък е имало скъсан кабел и този проблем вече е отстранен.

Гугуланов уточни още, че при подаването на всеки сигнал трябва да има конкретика – човекът, който подава сигнала, да се представи, да обясни детайлно какъв е проблемът и кой адрес трябва да посетят екипите.