Вече е ясно, че балотажът за кмет на община Асеновград ще е между д-р Христо Грудев и Петко Чирпанлиев. В изборния ден обаче все още не бе известно какви точно ще бъдат резултатите и кандидатите за кметското място отидоха до секциите с положителни нагласи. Припомняме, че те бяха общо девет.

100% обработени протоколи показват, че трета в надпреварата с близо 17-процентна подкрепа е д-р Несрин Рамаданова – единствената жена кандидат за кмет и представител на ДПС. Апостол Тименов от Местна Коалиция „Партия Консервативна България / Български възход“ заема четвърта позиция с 9,6% гласували за него избиратели на територията на община Асеновград. Димитър Янев от Коалиция ПП-ДБ е с едва 4 стотни по-малко от Тименов и заема петата позиция. Димитър Гюрев от „Възраждан“ е следващият по брой гласове – той получава 5,56% от вота в общината.
Валентин Ройнов от „Граждани за общината“ са подкрепили малко под 4% от избирателите. Фикрет Шабанов от НДПС е с малко над 1,3% подкрепа, а за Огнян Найденов от Левицата са гласували под половин процент или едва 107 души.