35 медала от Държавния личен шампионат прибавиха към колекцията си с отличия спортистите от Клуб по вдигане на тежести „Асеновец“. Какво споделиха те пред нашата камера по повод своето представяне на първенството, гледайте тази вечер в новинарската ни емисия!

Държавен личен шампионат по вдигане на тежести се проведе в град Русе през изминалата седмица. Асеновградският щанги клуб участва с 16 състезатели в различните възрастови групи, от деца до юноши и девойки. Този път клубът нямаше участници при мъжете и при жените. Повечето от завоюваните медали са сребърни, има не малко бронзови, а златно отличие спечели единствено Даниела Христозова, която изхвърли 50 кг, а изтласка 69 кг, което за нея е личен рекорд. Част от причините, клубът да няма повече златни медали от първенството, са недостатъчната тренировка, както и фактът, че този път имаше доста контузени състезатели, споделиха както треньорите, така и самите млади спортисти. Треньорите не пропуснаха да отбележат, че тази година е била тежка за клубовете, не само при щангите, а изобщо в страната- най-вече от финансова гледна точка, а специално при вдигането на тежести, и заради разногласията във федерацията.

А клубът от Асеновград може да се похвали и с нови попълнения – един от тях е 9-годишният Красимир, който е тук по-малко от година, но вече е нетърпелив да участва на състезания. 15-годишната Ваня също започва да посещава тренировките в клуба съвсем от скоро – тя решава да изпробва себе си в този спорт само преди няколко дни, но засега е решена да продължи.

За състезателите от асеновградския клуб по вдигане на тежести няма да има особено голяма почивка. И през лятото тренировките продължават. Възможно е да се участва и в турнири в Смолян и в Пловдив.