Каратистите от Хамон доджо – Асеновград с 4 нови национални шампиона. Асеновградските спортисти се представиха повече от достойно на провелото се през уикенда двудневно национално първенство в Шумен за деца до 10, 12 и 14г., както и за купа „Мадарски конник“ за мъже и жени.

Близо 400 състезатели се включиха в надпреварата в Шумен и въпреки голямата конкуренция, спортистите от „Хамон доджо“ излъчиха 4 национални шампиона, 3 вицешампиона и 11 бронзови медалисти. Така към актива на асеновградския клуб се прибавят общо 17 медала, както и Купа за най-техничен състезател. Златна медалистка и шампион при момичета до 10 г. стана Катерина Сидиропулу. Ваня Сакалийска е другият национален шампион от отбора на Асеновград при момичета до 12 г. в тежка категория. В същата възраст, но при момчетата, Любомир Янков спечели златната купа. Вицешампионите от националното състезание при децата до 10 г. са Мартин Суров и Рамадан Пала.

Елена Каленицова бе безапелационна в дисциплината ката на купа „Мадарски конник“ и грабна шампионската титла. Венелина Симеонова стана вицешампион в дисциплината кумите при жени до 50 кг., също на купа „Мадарски конник“, а в дисциплината ката тук успя да завоюва бронзов медал.

„Няма как да не съм доволен“, коментира треньорът на асеновградчани Илхан Наимов. „Каратистите ни за пореден път доказаха, че са сред най-добрите.“ От СК „Хамон доджо“ допълват, че категориите, в които се състезаваха техните спортисти на първенството в Шумен, са били много тежки, с голям брой състезатели, борещи се за първите места. Асеновградският клуб се нареди на трето място по брой спечелени медали сред 30 клуба от цялата страна.