За трети пореден път карнавално шествие на Сирни заговезни ще се проведе в Асеновград на 26 февруари. Организаторите на събитието са отново Карнавална група гр. Асеновград, част от Клуб за танцово изкуство „Везеница“. 

Веселото и шумно шествие ще тръгне точно в 10.30 ч. от Консулатото, ще  премине  през Железния мост, градинката на Каварджията, а оттам по улиците: „Бенковски”, „Акация”, „Места”, „Сан Стефано”, „Асенова крепост” и ще завърши на пл. „Акад. Николай Хайтов”. Жителите на кварталите, през които ще премине дефилето, които искат празникът да влезе и в техния дом, могат да отворят вратите си, за да потанцуват в къщите и дворовете им, за здраве и берекет, маскираните персонажи.

От Карнавална група гр. Асеновград напомнят, че още има време желаещи да се включат в празничното шествие. Който иска да е част от карнавала,  може да се свърже с организаторите на страницата на Карнавалната група във Фейсбук, или в Градската библиотека вторник или четвъртък от 18:00 и 20:00 часа, където Клуб за танцово изкуство „Везеница“ провеждат  тренировки.

Освен това от клуба напомнят, че след провеждането на шествието, в социалната мрежа отново ще се проведе и конкурса за най-хубава снимка от карнавала. Победителите, със снимките, събрали най-много харесвания, ще получат и специални награди, които обаче засега остават тайна.