На безплатно фото в деня на Св. Валентин са поканени всички асеновградчани, без значение дали са влюбени, или просто искат да кажат на някого, че го обичат. Забавното събитие ще се проведе на площадчето до Историческия музей, с начален час 11.30, край – 16.30 ч.. 

Организаторите на светивалентинското улично фото гарантират, че с аксесоарите, които са приготвили за Деня на влюбените утре, ще пада луда веселба. 

Всеки, който в този ден е настроен на романтична вълна, може да се възползва от случая да си направи безплатна снимка за спомен, снимка за подарък, снимка, с която да каже на някого „Обичам те!, казват от Центъра за местни инициативи и развитие – Асеновград. От там за целта са приготвили всякакви мустаци, очила, перуки и др. аксесоари (които за сега се пазят в тайна), както и рамки за снимките, за да бъде забавлението пълно и запомнящо се. 
При лошо време, въпреки че такова за утре не се очаква, веселата инициатива ще се приюти в градската библиотека. 
Кулминацията на събитието ще е точно в 14.00 ч., когато всеки, който желае, ще може да се снима в най-голямата обща светивалентинска снимка. За да се получи един незабравим момент и една неповторима снимка, всеки може да доведе със себе си свои приятели, съученици, роднини и всички, които обича, приканват от ЦМИРА.
А снимките, в които ще бъдат уловени вълнуващите светивалентински емоции, ще могат да бъдат изтеглени след 15 февруари от сайта на ЦМИРА http://www.cmirbg.org/ и от https://www.facebook.com/CenterRazvitieAsenovgrad/