Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов ориса първото бебе на 2017 г. – Антоанета и връчи на родителите сумата от 1000 лв.. Тя традиционно се отпуща всяка година на семейството на първото родено бебе от Общинския съвет. Идеята е родителите да се подпомогнат финансово с първите разходи по отглеждането на детето.

„Да си жива и здрава, да радваш мама и тати, да пораснеш голяма и всичко в живота ти да се случва по-лесно от това, което е било в миналото!”, пожела кметът на малката госпожица. А на родителите пожела детето да им носи много радост, да расте здраво и да бъде от асеновградчанките, които ще ни накарат да се чувстваме добре в собствения си град. 

След като връчи помощта на родителите, кметът д-р Емил Караиванов се снима с тях за спомен. Таткото на малката Антоанета сподели, че не са очаквали точно тяхната дъщеря да стане първото бебе на годината, въпреки, че терминът на майката е бил около Нова година. От благодарност към д-р Антоанет Топчиян, в чиито ръце е проплакала малката, семейството е решило детето да носи нейното име. 

Бебето Антоанета се появи на бял свят точно в 7,30 ч. на 1 януари, 2017 г ., с тегло 2 700 кг. и височина 49 сантиметра. За месец и половина е пораснала почти с два кг. и в момента вече тежи цели 4 500 кг., похвали се гордият татко. 

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000050/bebe na 2017 g.{/gallery}