Кметът на община Асеновград Христо Грудев отправи послание към Общинския съвет в града за добро съвместно сътрудничество през мандат 2019 г. – 2023 г. Специалния призив изненада съветниците още при пристигането им в заседателната зала на местния парламент за провеждане на първото за годината редовно заседание.

Ето какво гласи посланието: „Предстоят ни четири динамични години да работим заедно. Наша обща е отговорността да оправдаем доверието, което ни е дадено в аванс от обществото. Нека да оставим встрани политическите си различия, защото именно съединението прави силата. Да се обединим в общи конструктивни и прагматични решения за развитието на Асеновград. Нека бъдем пример за гражданите и израз на волята им! Пожелавам ви сила, целомъдрие и разум през мандат 2019 г. – 2023 г.!“

Към посланието си кметът Христо Грудев подари и по една значка, която да краси дискретно ревера на всеки един от съветниците. Тя е с гравюра облика на Асеновата крепост, която е емблематичен символ за Асеновград.