Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев посети днес СУ “ Св. Княз Борис I“. Включвайки се в кампанията „Походът на книгите“, градоначалникът прочете две приказки на ученици от първи и втори клас, имаше и гатанки и други забавни моменти с децата.

 

Както Ви съобщихме, Община Асеновград се включва в националната кампания „Походът на книгите“. След като през вчерашния ден зам.-кметът по хуманитарни дейности инж. Петър Петров чете приказки пред първокласници в ОУ „Христо Ботев“, днес кметът на града д-р  Христо Грудев посети СУ „Св. Княз Борис I“, за да изпълни същата приятна задача. Първо градоначалникът гостува при I “A” клас. Той поговори с децата, като сподели с тях колко важно е да се чете.

Д-р Грудев избра да прочете на първокласниците една наистина поучителна приказка на Ангел Каралийчев – „Който не работи, не трябва да яде“. След като я прочете, кметът разказа на децата за поуките в нея, като има разясни и отделни акценти. Той зададе и няколко гатанки на малките ученици, които се справиха отлично с тях и самите те се опитаха да затруднят градоначалника с подобни такива. Грудев получи и красив букет в знак на благодарност за проявеното внимание.

Класният ръководител на I „А“ клас Венета Добрева от своя страна ни разказа как протичат часовете на първокласниците, колко обичат те да слушат приказки и как се стремят да четат и да разбират прочетеното, което е особено важно в тази възраст.

А след срещата си с първокласниците, кметът д-р Грудев се отправи към друг клас – II „А“.  И тук той бе посрещнат радушно, а децата изслушаха с интерес приказката за мечката и лошата дума. Оказа се, че второкласниците познават приказката, тъй като в момента я изучават и всъщност така им бе още по-интересно да я чуят. Децата също демонстрираха, че могат да четат много добре, а класният им ръководител Ивелина Спилкова сподели с нас, че в момента работят по проект „Работа по интереси“, чрез който веднъж седмично се впускат в света на приказките.

Иначе отново имаше гатанки и закачки с децата. Кметът не пропусна да отбележи и че той се е обучавал в гимназиален етап именно в това училище, поради което му бе особено приятно да си припомни ученическите години, посещавайки асеновградското учебно заведение.

 

Повече очаквайте тази вечер в новините на телевизия ТВ САТ КОМ, както и в рубриката ни „Тема от седмицата“ тази събота и неделя.