Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев е номиниран в националния конкурс „Кмет на годината“ – за голяма община. Идеята за инициативата, която се провежда ежегодно, е на портала kmeta.bg, който информира, че гласуването за „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 започна днес. Конкурсът обхваща по традиция целия изтичащ мандат на местните власти. Всички български граждани могат да оценят работата на своите градоначалници с вот в платформата Kmetnagodinata.bg до 23.59 ч. на 14 септември 2023 година, но само от IP адреси от България.
В конкурса тази година участват всички 265-има кметове на общини в страната с изключение на 4 от тях – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишия период наравно с останалите.
Категориите в конкурса “Кмет на годината” за мандат 2019-2023 са:                            – Кмет на годината ;
– Кмет на гражданите;
– Смарт сити;
– Зелена община;
– Градска среда;
– Туризъм и култура;
– Спорт и младежки политики.
Регистрацията за гласуването в платформата Kmetnagodinata.bg става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг e-mail, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през линк, получен на електронната поща. Категориите, в които може да подкрепите д-р Грудев са „Кмет на годината“ и „Спорт и младежки политики“.
От администрацията на Асеновград посочват стъпките за гласуване, ако искате да подкрепите кмета общината д-р Христо Грудев:
1. Кликате върху този линк: https://kmetnagodinata.bg/obshtina/goliama – ще ви излезе надпис „гласувайте за вашия фаворит – голяма община – кмет на годината.
2. Отивате малко по-надолу в страницата и ще видите надпис с главни букви „СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ПОЛИТИКИ“.
3. Вдясно има графа „търси“ – там попълвате името на д-р Христо Грудев.
4. Ще Ви излезе бутон „ГЛАСУВАЙ“ – поставяте курсора на мишката върху името на доктор Христо Грудев и кликате върху бутона.
5. Ще ви излезе прозорче със съобщение „За да гласувате Вие трябва да сте регистриран потребител“ – кликате върху опцията „Вход“.
6. Системата ще ви предложи няколко възможности – вход чрез e-mail от Google или чрез Facebook профил, или пък да се регистрирате директно в сайта kmeta.bg, като следва да изберете най-удобния за вас вариант.
7. Сега вече имате право да гласувате в различните категории – едновременно можете да дадете своя вот за „Кмет на годината“ и за „Спорт и младежки политики“.
Конкурсът се организира от Kmeta.bg за XI-та поредна година. С времето, оценката на хиляди хора се превърна във важен коректив за усилията, които управленците на всяка община полагат за развитието на съответния град и регион. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им. Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония “Кмет на годината” за мандат 2019-2023, която ще се проведе на 19 септември 2023 г. в София, информират още организаторите на конкурса.