Асоциацията на българските градове и региони отличи кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов с приз в категория за културно- историческо наследство по време на Националните си годишни награди.

На церемонията миналия петък присъстваха председателят на АБГР Найден Зеленогорски, зам. -министърът на МРРБ Деница Николова, евродепутати, областни управители, кметове и др.

Община Асеновград бе отличена сред останалите български общини за запазване и популяризиране на културно- историческото наследство. Бяха раздадени награди в още 30 категории, сред които за направени инвестиции в околната среда, за развитие на спорта и младежките дейности, за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и др.

Кметът д-р Емил Караиванов благодари на Асоциацията на българските градове и региони за високото отличие: „Това е още едно доказателство за правилната посока, в която се развива общината по отношение на запазване и развитие на нашето културно-историческо наследство, обичаи и традиции”- коментира д-р Караиванов.