Туристите, посещаващи Асеновата крепост, все по-често закупуват книжката с 25-тте туристически обекта, намиращи се на територията на община Асеновград. По този начин се популяризират и други красиви и емблематични места край града, казват от Общинско предприятие „Туризъм“.

Още преди няколко години Ви показахме книжката, в която са представени 25 туристически обекта в община Асеновград и в която се отбелязва с печат посещението на всеки един от тези обекти. Сега от ОП „Туризъм“ отново презентират книжката, която изглежда, че е доста популярна сред туристите, посещаващи Асенова крепост. Именно от Информационния център тук този туристически пътеводител може да бъде закупен на символична цена.

Димитър Здравчев работи като аниматор в НПК „Асенова крепост“ и винаги предлага книжката на посетителите, които желаят да разгледат повече туристически обекти в околността. Туристи споделиха с нас, че книжката е особено полезна и приканва да бъдат посетени още места край Асеновград.

А събирайки 25-тте печата, можем да отидем до Туристическия информационен център в града, за да получим значка със символа на Асеновград – Асеновата крепост. За да се сдобием със значката, трябва единствено да направим нещо толкова приятно и образователно – да посетим 25-тте обекта, сред които са Етнографската къща в града, Палеонтологичния музей, Светилище „Караджов камък“, връх „Червената стена“ и други не по-малко красиви църкви, манастири и водопади.