Към средата на месец март Ви информирахме, че за втори път в Асеновград ще се проведе концерт в подкрепа на едно лъчезарно дете с диагноза „Спастична церебрална парализа на долните крайници“. През 2022 г. в града бяха организирани различни благотворителни инициативи в подкрепа на момчето, една от които бе именно голям концерт и базар. Същите организатори сега, в лицето на Володя Николов, съвместно с Общински съвет-Асеновград, отново се заемат със задачата да реализират подобно събитие, което тогава събра значителна сума за лечението на детето. Предстоящият концерт ще е с още по-голям мащаб, с повече изпълнители, сред които местни състави, именити гости, детски градини и други. Освен певци и танцьори, на събитието ще присъства и пловдивчанката, спечелила титлата „Мисис Европа“ – Манита Вартан.
Ден преди концерта, организаторите съобщиха, че и този път се предвижда той да е съпътстван от базар, за да се съберат повече средства за лечението на Мерт в Турция. От лечебно заведение в южната ни съседка дават надежда за значително подобрение на състоянието на вече 7-годишното момче, но лечението е продължително и изисква големи финансови средства, които нарастват и спрямо необходимостта от ежедневна рехабилитация.
Така концертът и базарът за Мерт ще се проведат утре. Началният час е 19 ч., мястото отново е залата на последния етаж на хотела в близост до кв. „Запад“. Билетите са на цена от 15 лв., като могат да бъдат закупени предварително от места, обявени във Фейсбук страницата на събитието, както и на сайта на Община Асеновград. Могат да бъдат заплатени и на място, непосредствено преди концерта.

Ето и пълния списък с участниците на благотворителното събитие:

„Мисис Европа“ Манита Вартан, Ваня Вълков, Елица, Джия, Доника, Адам, Мирела, Формация „Наздравица“, Николай Славеев, Андреана Бакалова, Дуо „Доминанто“, , Гайдарски състав „Караджата“, Танцово шоу „Кабири“, КСТ „Асеновец“, Елизабет Армен, Фолклорна формация „Родопска песен“, Оркестър „Ритъм“, „Музейна Музикална школа“, Музикална Школа „Фолклорно бъдеще“, ДГ „Асенова крепост“, ДГ „Надежда“, ДГ „Пролет“, ДГ „Дружба“, ДГ „Мая“;

Телефони за повече информация: 0888 652 840, 0894 91 80 15