Ковид отделение

Между 12 и 20 човека преминават ежедневно през асеновградската болница с потвърден коронавирус или със съмнение за такъв. Все пак всеки ден е различно, но като цяло по-често се изписват по-малко пациенти– около 6 до 8 човека, отколкото постъпват. Леглата в Ковид отделението са 22, а 55 лица са приетите с това заболяване към момента, поясни пред нашата камера началникът на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков. Той  допълни, че всички интензивни легла също са заети.

При тази вълна, пациентите, които изпадат в по-тежко състояние, са повече, за съжаление повече са и случаите с фатален край, посочи д-р Червенков. Ето защо той апелира хората да не чакат последния момент, а да се обръщат навреме към лекар. По неговите думи особено важно е и да не се неглижира превенцията, а тя е свързана със спазване на противоепидемичните мерки и ваксинацията. Самият д-р Червенков, както и над 50% от болничния персонал в болницата в Асеновград, вече са ваксинирани. Според началника на лечебното заведение затишие от болестта може да се очаква едва в началото на новата година.

Какво още сподели с нас д-р Иван Червенков очаквайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 ч., както и в Тема от седмицата тази събота и неделя, също от 19:30 ч.