Кръгла маса на тема „Висшето образование пред предизвикателствата на гражданските професии на бъдещето“ организира в Деня на Европа Философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Форумът ще се проведе на 9 май, сряда, от 10,30 ч. в малката конферентна зала на ДК „Борис Христов“.

Целта на организаторите е да се представят и обсъдят новите форми на обучение, които ще подготвят младите хора за професиите на бъдещето. Актуалната тема ще събере университетски и училищни преподаватели, поканени са представители на РУО – Пловдив и Асоциация „Мария Кюри“ – Пловдив. В кръглата маса ще участват Димитър Севов – директор на „Регионален държавен архив“ – Пловдив, Мариана Вучкова – началник отдел в Държавен архив – Пловдив, Йордан Илиев – директор на Общински институт „Старинен Пловдив“, Гергана Костадинова – ръководител отдел в ОИ „Старинен Пловдив“.

По време на кръглата маса ръководители на катедри във Философско-историческия факултет ще представят нови и вече утвърдени бакалавърски програми, а работодатели, сред които и общински предприятия и дирекции, ще разкажат как възпитаниците на ФИФ на ПУ „Паисий Хилендарски“ се реализират в избраната професия.

Изборът на Деня на Европа не е случаен, защото специалностите на ФИФ, които подготвят за професиите на бъдещето, отговарят на международните и европейски регулации на съответните професии, т.е. с получаната диплома може да се работи навсякъде по света.