Кражба на кабели от светофарна уредба предизвика затруднение в движението на един от най-натоварените участъци в Асеновград днес.

Движението по бул. „България“, особено на изхода на Асеновград, в посока Пловдив, е изключително натоварено през целия ден – най-вече в пиковите часове, когато хората отиват или се прибират от работа. Наш екип забеляза, че още снощи една от светофарните уредби на кръстовището към кв. „Запад“ не работеше. Днес вече всички светофари тук бяха изключили, което дори в часовете, в които нямаше голям трафик, затрудни преминаването и на моторни превозни средства, и на пешеходци. От градската управа коментираха, че тази сутрин е изпратен екип от поддържащата фирма, който да извърши проверка на място. Установено е посегателство – кражба или умишлено увреждане на кабели, които захранват светофара и които се оказва, че липсват.

Кабели, светофар
Кабели, светофар

Общината, както и фирмата, отговаряща за поддръжката на светофарните уредби, са подали жалба по този случай към Районното полицейско управление в Асеновград.